29 Kasım 2008 Cumartesi

gelin kendimiZi taniyalim..

evet, bitiremedim kendimi taniya taniya. n'olmus!
ayrica da bastan belirteyim yok siZe fotograf motograf..

bugun hep beraber bir keZ daha ogrendik ki calisan oZlem canavar oluyomus, agZindan yuZunden ates saciyomus.. hele elektronik muZik filan bu konuda hic mi hic yardimci olmuyomus.. ya da hala dogru bir ekiple calisamamis.. ya da halen tek basinalik luksune alistigini inkar etmek icin kilif ariyomus..

fark etmeZ.. sonucta tek basinayken uc kisiyle oldugundan daha hiZli calisiyorsa bi yerde bi seyler ters gidiyo demektir..

yine de ogrencilik formuna bu noktada geri donuyorum sanirim; kiminle calismamam gerektigini ogreniyorum iste, okul baska ne icin Zaten..


velhasil, cekimlere bugun guc bela baslayip 2-3 saatte 83 kare cektik.. cok da fena sayilmaZ ama sabrim ne kadar dayanacak heyecanla bekliyoruZ.. cok heyecan hem de, uf..

27 Kasım 2008 Perşembe

calismali hafta #2

eglence devam ediyor efenim.. su asagida gordukleriniZ grup arkadaslarim olan honZa ve palma beyefendiler.. ve tum cekler gibi tabii ki gercek isimleri degil bunlar.. iste tam bu noktada firsattan istifade kac Zamandir icime dert olmus olan cekler ve isimleri konusundaki kanayan yaraya parmak basmak istiyorum..
palma gerci biraZ istisna Zira soyadindan dolayi bu sekilde seslenilmekte kendisine.. fakat oyle olmasaydi bile kimse kendisine gercek adi olan jakub'la hitap etmeyecek, onun yerine kuba'yi kullanacakti. honZa ise genel olarak butun jan'lari cagirma bicimi.. ya en tuhafi da jan svankmajer'e seslenildigini hayal etmek.. honZa svankmajer.. olmaZ ki, gitti butun kariZma.. yaZik.. bi rahat birakmiyolar isimleri..
su asagidaki de boyuna degisen setimiZin simdilik son hali..
ve evet, kafasiyla olsun takim elbisesi ve fulariyla olsun butun olarak bir nosferatu.. simdi dusununce epey keyifliydi kendilerini yapmak..
bu beyefendi de dunku talihsiZ pijama hadisesinin bas kahramani.. ustune de 18. yuZyil gomlegi yapayim dedim.. dilim varmiyo ama o da gecelik gibi oldu sanki ya.. bu arada kopegimiZ de koyuna benZedi sonunda.. bi yerlerde bi seyleri fena halde yanlis yapiyomusum gibi bi his var icimde ama hadi bakalim..
uyarilar da gelen gecenden Ziyade faZlasiyla hevesli olan grup arkadaslarima yonelik: "dokunma! islak latex" hem de iki farkli dilde.. dokunmadilar gerci sonra..
bu da talihsiZ adamimiZa sac ekerken.. ee tabi sac eken lule bicer di mi..

26 Kasım 2008 Çarşamba

flimova skola'nin calismali haftasi..

calismali hafta, yani 'working week'.. animasyon bolumundeki dokuZ kisi olarak biZim haricimiZdekiler prag'dir ostrava'dir film studyolarina gittiler calisma gormeye.. biZ de okulda michael carrington beyefendiyle kaldik. efenim ucerli uc grup olarak 'Zlinsky pes' yani 'Zlin kopee' isimli ogrenci filmleri festivaline fragman haZirlamaya basladik.. bekledigim oZledigim buymus meger. gercek bir sey yaptigimi hissediyorum sonunda.. ustelik de tema genel olarak 'alman ekpresyoniZmi'.. ekspresyonist kukla filmi!! bi oZlem ne ister ki daha..

misal hep boyle olsa sinif panayir yeri gibi.. biseyler "yapsa" insanlar, ciZmese sade filan.. daginik pis olsa, elimiZde yuZumuZde boyalar ustumuZde onluklerle geZsek okulda deli gibi filan..valla..

efenim bu da ekpresyonist filmimiZin tamamlanmamis nosferatusu.. govdesi de vardi bunun frakli filan ama bulamadim simdi.. neyse

Zlin kopee..

ekpresyonist kurban.. 70'ler pantolonu yapayim diye ciktigim yol pijama olmaya vardi. huZunluyum a dostlar..

24 Kasım 2008 Pazartesi

kis!


evet.. resmen kis geldi. fakat en acayip olan yagan karin aninda tutmasi.. karin ilk gunu otobus duragindan eve varana kadar kikirdayip durdum. kar guZel sey aslinda.. ama soguk.. cok soguk. misal su an kocaman cizmeler, 1 sweatshirt ve 3 kaZaktan olusan bir kostume sahibim.. ve hala soguk.. 

sey gibi 'soguk cok soguk daha da soguk olacak'..


12 Kasım 2008 Çarşamba

Zaman

Zaman garip şey valla. öyle bi anda geçiyo filan..
bir de festival koşuşturmacasında henüZ kurmaya çalıştığım düZenimi de kaybettim, hepten birbirine girdi her şey..
lakin farkettim ki bu bloğa unutmamak/unutsam da hatırlamak için başlamıştım ve onu bile unuttum.. velhasıl bundan sonra hatırlamaya devam edeceğim (sesli düşünme seansı)
neyse efenim. son derece korktuğum çiZgi film ödevine sonunda başladım. ve yeterli ekipmanla -ki kendileri uygun delgeç ve ışıklı masa sanırım- keyifli bile sayılabilir. kukla gibi değil tabi hiçbir şekilde ama..